Voor de kano's en kajaks van Wyrda wordt een nieuwe loods gebouwd op terrein van WSV De Greft.
Volledig scherm
Voor de kano's en kajaks van Wyrda wordt een nieuwe loods gebouwd op terrein van WSV De Greft. © De Greft

Nieuwe Kanoloods bij watersportvereniging De Greft

Op het terrein van watersportvereniging De Greft aan de ’s Gravensloot wordt vrijdag de eerste paal geslagen voor een kanoloods. Die moet straks plaats bieden aan de ruim zestig Canadese kano’s en kajaks die voorheen werden gebruikt door kanovereniging Wyrda. 

De heiwerkzaamheden beginnen om 10.00 uur. Om 16.00 uur houdt De Greft een feestje voor alle leden.  Behalve de kanoloods worden er ook een werkplaats en afspuitplek voor boten gerealiseerd. 

Kanoloods

,,Zonder toestemming om een kanoloods neer te zetten was Wyrda niet per 1 januari opgegaan in De Gref’’, vertelt penningmeester Paul Linckens van de kanovereniging. ,,Dan waren we Wyrda gebleven, in een schuur aan de Polanerzandweg, ver van vaarwater en zonder sanitair.’’ Dat die sobere huisvesting de club in de loop der jaren leden heeft gekost, staat volgens Linckens wel vast. ,,Als bestuur wil je je leden goede faciliteiten kunnen bieden. In de nieuwe situatie zijn die er en is er zelfs ruimte voor groei.’’

warm welkom

De voormalige leden van Wyrda kunnen binnen De Greft op een warm welkom rekenen, verzekert secretaris Jos Nederend van de watersportvereniging. ,,Er wordt een nieuwe commissie in het leven geroepen die ervoor gaat zorgen dat alle activiteiten van Wyrda blijven doorgaan.’’ De nieuwe loods is naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal klaar. 

In samenwerking met indebuurt Woerden