Volledig scherm
De verkeerssituatie aan de Voltaweg in Woerden is vanaf vandaag gewijzigd. © Egberts Media

‘Nieuwe kruising bij Voltaweg levensgevaarlijk’

Raadslid Reem Bakker eist dat de gemeente Woerden direct maatregelen neemt bij de onveilige kruising van de Voltaweg met het fietspad Boerendijk-Waardsedijk. Sinds deze week hebben fietsers hier voorrang, maar dat is daar nog niet duidelijk aangegeven. ,,Het is daar levensgevaarlijk.’’

Volgens de gemeente worden de werkzaamheden aan het kruispunt vandaag afgerond en komen er tevens borden die de nieuwe verkeerssituatie aangeven. Bij deze borden komen ook waarschuwingsborden te staan, verzekert woordvoerder Gerold Borsboom. 

Remmen

Door de nieuwe situatie moeten auto’s en vrachtwagens die vanaf de Voltaweg komen vanaf vandaag fors in de remmen om te voorkomen dat ze fietsers aanrijden. Het fietspad wordt veel gebruikt door leerlingen uit Oudewater, die in Woerden naar school gaan en kinderen die naar de sportvelden willen. De Voltaweg is een van de twee wegen van en naar bedrijventerrein Honthorst. Hierover rijden veel vrachtwagens naar de A12.

Reden om de fietsers bij de Voltaweg voortaan voorrang te geven, is om hen sneller te laten doorrijden. Volgende maand gaat Woerden hetzelfde doen op de kruising Spaarne-Polderbaan.  

Geen bord

Raadslid Bakker moest vanochtend zelf ook vol in de remmen, toen hij naar zijn praktijk op bedrijventerrein Honthorst moest. En hij is zeker niet de enige, is zijn stellige overtuiging. ,,Je schrikt je het lazarus. Ik zag dat de situatie daar veranderd was. Het enige wat je ziet is dat er haaientanden op de weg staan, maar geen borden of verkeersregelaars.’’ Bakker begrijpt niet waarom de verkeerssituatie daar gewijzigd wordt. ,,Het punt heeft geen historie van ongevallen.’’ 

In samenwerking met indebuurt Woerden