Volledig scherm
Joop den Uyl van de PvdA. © ANP

Nieuwe straatnamen Woerden bekend

De nieuwe Woerdense straatnamen van het Den Oudstenterrein zijn vernoemd naar Nederlandse staatslieden. Het gaat om Chris Soumokil, Frida Katz, Suze Groeneweg, Pieter Lieftinck, Jelle Zijlstra en Joop den Uyl. 

De bekendste naam is die van Joop den Uyl, de premier van Nederland tussen 1973 tot 1977. Minder bekend is bijvoorbeeld Chris Soumokil. Hij was president van de Republiek der Zuid-Molukken van 1950 tot 1966. Deze straat is vernoemd naar een Moluks staatspersoon omdat in de nabijheid van de straat in het verleden de Molukse gemeenschap  in barakken woonde. 

De naam Frida Katz komt van Cornelia Frida barones Mackay-Katz. Ze was een Nederlands advocaat en politica van de Christelijk-Historische Unie en het eerste vrouwelijke Tweede Kamerlid uit een protestants-christelijke partij. Het allereerste vrouwelijke Tweede Kamerlid was Suze Groeneweg, zij was een politica van de Sociaal- Democratische Arbeiderspartij. Groeneweg (1875-1940) was politica van de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij. De andere namen zijn Pieter Lieftinckstraat (minister van financiën vlak na de oorlog) en de Jelle Zijlstrahof (minister president van Nederland van 1966 tot 1967).

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden