Volledig scherm
De verkeerslichten op het kruispunt Boerendijk-Hoge Rijndijk worden in de week van 29 april vervangen. © Gemeente Woerden

Nieuwe verkeerslichten op kruispunt Boerendijk-Hoge Rijndijk worden ‘slim’

Op het kruispunt van de Boerendijk-Hoge Rijndijk komt een nieuwe verkeerslichteninstallatie. De huidige lichten zijn zo oud dat ze toe zijn aan vervanging. Daarom gaat Vialis in de week van 29 april de installatie vervangen.

De nieuwe ‘slimme’ verkeersregelinstallatie reageert op het actuele verkeersaanbod. Daardoor moet de doorstroming op het drukke kruispunt verbeteren.

Om overlast voor weggebruikers te beperken, zijn de werkzaamheden in de meivakantie gepland. Toch leveren de werkzaamheden overlast op, doordat er sleuven gegraven moeten worden om kabels te vervangen. Daarnaast worden met behulp van een kraan de hoge lantaarns vervangen.

Verkeersregelaars

Omdat de verkeerslichten de hele week buiten werking zijn, worden er van 29 april tot en met 3 mei verkeersregelaars ingezet op het kruispunt. Hoewel het voor sommige werkzaamheden nodig is om een weghelft af te zetten blijft er altijd doorgang mogelijk op het kruispunt.

De vervanging van de verkeerslichten maakt deel uit van het project Doorstroming Woerden-West. Begin 2020 volgen meer maatregelen om de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid op en rond de Boerendijk te verbeteren.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden