Volledig scherm
Docent Robert de Ruiter bij Sportlust, waar ook voetballessen plaatsvinden. © Marnix Schmidt

Nieuwe voetbalklassen Kalsbeek definitief

Met dik veertig aanmeldingen durft het Kalsbeek College in Woerden de stap aan: vanaf volgend schooljaar zijn voor het eerst voetballessen te volgen op de locatie Schilderspark.

Met de komst van tenminste twee voetbalklassen gaat voor Robert de Ruiter - gymdocent en voetbaltrainer bij FC Lisse in de tweede divisie - een langgekoesterde droom in vervulling, die hij samen met Maarten Westerduin - docent geschiedenis én teammanager van de Goudse voetbalclub Jodan Boys - vorm geeft.

Onder de ruim veertig nieuwe aanmelders die specifiek hebben aangegeven in de voetbalklas te willen zitten, bevinden zich vijf meisjes, weet Han Koebrugge. Hij is directeur van de locatie met havo, atheneum en gymnasium waar de klassen worden opgericht en waar voetballessen volgen die aanvullend zijn op het reguliere vakkenaanbod. Mogelijk volgt later uitbreiding naar de Brediuslocatie (vmbo, mavo).

De Kalsbeek Voetbal Academie geeft het eerste jaar vier uur voetballes, het tweede jaar drie uur en het derde leerjaar twee uur, zo is de bedoeling. Gymdocent Robert de Ruiter: ,,Het is gaaf om te zien dat er vanuit allerlei hoeken interesse is. Zij kunnen grote sprongen maken in hun ontwikkeling. Als speler en als persoon."

In samenwerking met indebuurt Woerden