Volledig scherm
Projectontwikkelaar Synchroon heeft plannen voor nieuwbouwproject Witt met 110 woningen op de plek van voormalig tuincentrum Pels aan de Johan de Wittlaan in Woerden. © Synchroon

Nog meer bezwaren tegen woningbouwplannen Witt in Woerden

Na een brief van ProRail hebben ook meerdere omwonenden een reactie gestuurd op de woningbouwplannen aan de Johan de Wittlaan in Woerden. Zij geven aan niet blij te zijn met de 110 woningen die er komen. 

Bewoners van de omliggende straten geven in een bezwaarbrief aan moeite te hebben met de hoogte van de drie appartementengebouw van zes, vier en negen woonlagen hoog. ,,Toen wij onze woning in 2017 kochten, werd ons beloofd dat de bebouwing op het voormalig Pels-terrein uitsluitend laagbouw zou zijn”, reageert een omwonende. Er wordt gevreesd dat de appartementen zonlicht en uitzicht wegnemen.

Daarnaast zijn er zorgen over de lagere parkeernorm die in het project wordt gehanteerd. Bewoners vrezen dat er bij te weinig parkeerruimte in de garage onder de woningen ook op straat geparkeerd wordt. Ook het effect van nieuwbouwproject Witt op de doorgang naar de bestaande flats wordt aangekaart in een bezwaarbrief. ,,De situatie waarbij alle bewoners over een weggetje van 3,5 meter breed moeten waar ook nog heel veel fietsers rijden, is gevaarlijk”, meent een bewoner van de Jan van Beierenlaan.

In samenwerking met indebuurt Woerden