Volledig scherm
Sabina de la F. wordt ervan verdacht 240.000 euro te hebben over gemaakt naar haar eigen rekening. Foto ter illustratie. © Getty Images

OM eist gevangenisstraf voor frauderende medewerkster MBO Raad

Tegen een voormalig medewerkster van de MBO Raad in Woerden is 2 jaar gevangenisstraf geëist wegens oplichting. Ook wil het OM dat de 39-jarige Sabina de la F. bijna een kwart miljoen terugbetaalt haar werkgever. Daarnaast zou de verdachte 5 jaar lang niet in de financiële wereld mogen werken.

Sabine de la F. zorgt voor een heel jong kind, maar het OM vindt toch dat de jonge moeder in de cel moet blijven. De la F. maakte op slinkse wijze 240.00 euro over naar haar eigen bankrekening en die van haar tweede echtgenoot. Ze was opgeleid om met het boekhoudsysteem in Woerden om te gaan. Zij veranderde verschillende codes en het bankrekeningnummer op 24 facturen. De la F. is vaker veroordeeld voor verduistering. Ze liep zelfs in een proeftijd.

Dit belastinggeld was bedoeld voor de gezondheid van MBO-studenten, maar het werd nu gebruikt om het luxe leventje van de verdachte en haar partner, stelde de officier van justitie. Die partner, de 29-jarige Manuel M. uit Amstelveen, vertelde dat hij verrast was toen het geld op zijn rekening stond. Hij had antieke meubels gekocht. Toen zijn bankrekening werd geblokkeerd, had hij die meubels weggegooid. Hij betaalt maandelijks een bedrag terug en tot nu toe is er 3000 euro teruggestort.

Bekentenis

De officier nam het de verdachte kwalijk dat zij eerst een collega bij de MBO Raad de schuld had gegeven. De politie heeft serieus onderzoek gedaan naar die collega. De man was compleet onschuldig.

In de rechtbank bekende De la F. opeens. Zij vertelde in tranen dat ze in de gevangenis berouw had gekregen. Zij gaf ook aan dat zij tegen haar partner had gezegd dat ze geld had geërfd. Ook dat geloofde de officier niet. ,,Eerst liegt ze en als ze tegen de lamp loopt, dan stelt ze zich kwetsbaar op”, stelde hij vast. De officier eiste tegen de echtgenoot Manuel M. 16 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk.

De verdediging vroeg de rechtbank lagere straffen op te leggen zodat moeder en kind weer samen kunnen zijn. De advocaten benadrukten dat partner Manuel op dit moment voor het kind zorgt. ,,Het kind is helemaal slecht af als beide ouders in de cel zitten”, betoogden de advocaten.

De uitspraak is over 2 weken.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden