Volledig scherm
De voormalige tekkelfokkerij aan Breeveld staat te koop. © AD Groene Hart

Omstreden Woerdense teckelfokkers willen van hun woning af

De woning waar de twee omstreden teckelfokkerijen in Woerden waren gevestigd, staat te koop. Moeder en dochter Van Zijl, die al enige tijd geleden zijn verhuisd naar Hongarije, hebben hun huis aan Breeveld in de verkoop gedaan. Vraagprijs: 1,1 miljoen euro.

Op de betreffende woning in het buitengebied met bijbehorende grond en andere bezittingen van de eigenaren, waaronder de rekeningen, heeft het Openbaar Ministerie eerder al een zogeheten conservatoir beslag gelegd. Dit vanwege een gerechtelijk onderzoek naar de twee veelbesproken kennels. De teckels zouden niet zijn gefokt volgens de regels en er zou zijn gewerkt met niet geldige hondenpaspoorten.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft naar aanleiding van klachten van klanten vorig jaar meerdere controles bij de Woerdense fokkers uitgevoerd. Hierbij zijn diverse misstanden aangetroffen en zwaar verwaarloosde hondjes in beslag genomen. Het gerechtelijk onderzoek is nog niet afgerond, laat een woordvoerder van het functioneel parket weten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De politie nam in Hongarije ook meerdere teckels van de omstreden fokkers in beslag. © Politie Hongarije

Schadeclaim

Het conservatoir beslag is gelegd om te voorkomen dat voor het OM bij een eventuele veroordeling van de fokkerijen financieel niets meer te halen valt. Bij een eventuele veroordeling door de rechter is de verwachting dat meerdere gedupeerde klanten een schadeclaim zullen indienen bij de twee kennels.

Volgens makelaar Rien Treur, die de woning aan Breeveld in de verkoop heeft, is het wel degelijk mogelijk een woning te verkopen waar beslag op ligt. Op voorwaarde dat de partij die het beslag heeft gelegd akkoord gaat en zicht houdt op inkomsten. Het maakt volgens Treur dan niet uit of het geld in stenen zit (woning) of op een rekening van de notaris staat.

Voor de eigenaren is de verkoop een voordeel, omdat ze dan minder vaste lasten hebben en eventueel geen hypotheek meer hoeven te betalen, aldus makelaar Treur. De eigenaren hebben eerder al te kennen gegeven door alle problemen in financiële problemen te zijn geraakt. Op de woning aan Breeveld rust volgens de gegevens van het Kadaster een hypotheek.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden