Volledig scherm
In augustus van dit jaar werd bij de deels verwoeste Brediusboerderij het contract voor de exploitatie van de hofstede getekend. © Stichting Hofstede Batestein

Omwonende houdt plannen met Brediusboerderij op, rechtbank buigt zich over bezwaar

De restauratie van de Brediusboerderij in Woerden loopt vertraging op. Een omwonende heeft bij de rechtbank bezwaar gemaakt tegen de omgevingsvergunning. 

Hierdoor heeft het bestuur van de Stichting Hofstede Batestein de zoektocht naar een aannemer om de monumentale boerderij weer op te knappen even stopgezet.

De stichting nam de boerderij vorig jaar over van de gemeente. De Brediusboerderij raakte in 2008 door brand ernstig beschadigd. Herbouw kwam pas in beeld toen duidelijk was wie de horeca in de boerderij voor zijn rekening zou nemen.

Parkeerdruk

De bezwaarmaker is erop tegen dat het restaurant dat in de boerderij komt in het weekend tot middernacht open mag. Hij vindt dat de sluitingstijd op vrijdag en zaterdag 23.00 uur moet zijn, net als op de andere dagen van de week. Verder maakt de bezwaarmaker zich zorgen over de toename van de parkeerdruk aan de Van Kempensingel, zo schrijft het bestuur van de stichting in zijn nieuwsbrief aan de leden.

De rechtbank Midden-Nederland buigt zich halverwege volgende maand over het bezwaarschrift van de  omwonende.

In samenwerking met indebuurt Woerden