Volledig scherm
PREMIUM
De kerkklok is na 126 jaar 's nachts niet meer te horen. © Rianne den Balvert

Onbegrip in Woerden na klacht één omwonende: na 126 jaar zwijgt ‘s nachts de klok van de Bonaventurakerk

Na 126 jaar moet de klok van de iconische Bonaventurakerk in Woerden zwijgen. Omdat één bewoonster klaagde bij de gemeente, wordt het ‘s nachts straks stil. En dat heeft bij heel wat Woerdenaren wat losgemaakt. Koster Henk Baars heeft nog heel wat vraagtekens bij de haalbaarheid van het nachtelijk zwijgen van het Rijksmonument.

‘Wie naast een kerk gaat wonen, hoort de klokken. Wie bij het spoor gaat wonen, hoort de trein. Wie bij de snelweg gaat wonen, hoort de auto’s en wie bij een winkelcentrum gaat wonen, hoort het laden en lossen! Bezint voor je ergens aan begint!’

 1. ‘De een zijn dood, is de ander zijn afwerkplek’
  PREMIUM
  column

  ‘De een zijn dood, is de ander zijn afwerkplek’

  Bij Woerdense jongeren denk je toch al gauw aan brave snuiten. Stoere jongens van het Kalsbeek die rookbommetjes bij zich hebben. Minkers die met z’n allen in de rij van de Jumbo gaan staan voor energiedrank en hotelcake. Beetje belletje lellen, beetje grinniken in het Westdampark. Na een avondje Arie een beetje kotsen in de singel aan de Oostdam, wat schreeuwen op het Kerkplein en daarna zoet terug naar hun veilige bedjes.
 2. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Woerden