Volledig scherm
Winnaar Timo Kas komt uitgeput maar als eerste over de finish van de slop- en slotenrace van het Waverfeest. © Marnix Schmidt

Onder de modder uit de sloot: slob- en slootrace hoogtepunt van Waverfeest

Het is altijd weer een van de hoogtepunten van het jaarlijkse Waverfeest: de slob- en slootrace. Vanavond waren er weer veel deelnemers, maar Timo Kas was de snelste. 

Lopend, kruipend en zwemmend een parcours afleggen door een sloot. Aan het einde uit de sloot klimmen en dan de grootste lol dat je onder de modder zit. „Dat is moeilijk uit te leggen als je nooit hebt meegedaan’’, zegt Frits Zeinstra van de organisatie van het Waverfeest over de ‘slob- en slootrace’.

Vanavond gingen zo’n 200 deelnemers de sloot in aan het einde van de polder Ronde Hoek. Om er een eind verderop, bij de grote tent van het Waverfeest weer uit te komen. Uiteraard met applaus en gejuich onthaald door de niet-deelnemers. Zeinstra bleef aan de kant. „Maar ik heb in het verleden wel meegedaan hoor. Het is echt een ontzettend leuke ervaring.’’

Het Waverfeest, dat de tachtigste editie beleeft, is nog niet ten einde. Morgen zijn er onder andere de wedstrijden bierkratten stapelen en kuilbanden gooien en tobbetjesteken.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden