Een poster van Second Love n Rhenen.
Volledig scherm
Een poster van Second Love n Rhenen. © Herman Stöver

'Ongepaste' reclame van Second Love mag blijven in Woerden

De reclameborden van Second Love bij onder meer het Batensteinbad in Woerden blijven hangen. Het gemeentebestuur vindt de uiting niet in strijd met de eigen APV-regels en de eisen van de Reclame Code Commissie.

De ChristenUnie/SGP had gevraagd de 'overspelreclames' weg te halen. ,,Er wordt openlijk opgeroepen tot ontrouw. Waar we juist alles in het werk stellen echtscheidingen tegen te gaan, biedt Woerden gelegenheid reclame te maken voor een 'avontuurtje' buiten je relatie", zegt fractievoorzitter Simon Brouwer van de ChristenUnie/ SGP. ,,Wij vinden het ongezond om te doen alsof vreemdgaan normaal is."

Van strijdigheid met de algemeen plaatselijke verordening en Reclame Code Commissie is geen sprake, antwoordt het college. ,,Wij vinden het niet onze taak een positie in te nemen dan wel om op basis hiervan de regelgeving aan te passen."

Strijd

B en w zeggen wel dat als een reclame-uiting daadwerkelijk in strijd is met de regels van de Reclame Code Commissie, de openbare orde of de goede zeden, zoals die in de APV staan vermeld, meteen actie wordt ondernomen. Dat is nu dus niet het geval.

In samenwerking met indebuurt Woerden