Volledig scherm
PREMIUM
Deze jonge katjes hebben een goed onderkomen. Dierenartsenpraktijk Amstel Vecht en Venen, de politie en Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland waarschuwen nu voor rattengif in Wilnis. © Marlies Wessels

Onrust in Wilnis om dode katten door rattengif: ‘Houd je poes voorlopig in huis’

Poes Silly moet voorlopig even binnenblijven. Baasje Bert Maasse uit Wilnis heeft daar een hele kluif aan omdat de poes graag buiten banjert. Nu even niet dus, uit angst voor rattengif waaraan drie katten vermoedelijk zijn overleden en waarvan er drie vermoedelijk erg ziek zijn geworden.

Quote

Onze angst is dat dit niet de enige katten zullen zijn

Bert Maasse

Dierenartsenpraktijk Amstel Vecht en Venen, de politie en Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland hebben kattenbezitters in Wilnis gewaarschuwd hun huisdier voorlopig binnen te houden. Inmiddels zijn bij de dierenartsenpraktijk zes katten binnengebracht, waarvan drie het niet hebben overleefd en drie ternauwernood wel.

,,Wij hebben inmiddels monsters van de maaginhoud van de katten naar het lab in Utrecht gestuurd om te bepalen welke stof het precies is geweest”, zegt een medewerkster van de praktijk in Vinkeveen. ,,Wij hebben het vermoeden dat het om rattengif gaat. De getroffen beestjes hadden neurologische verschijnselen die op rattengif kunnen duiden. Wij willen zekerheid en hebben daarom monsters genomen en naar het laboratorium gestuurd.”

In samenwerking met indebuurt Woerden