Het kassengebied in de Harmelerwaard.
Volledig scherm
Het kassengebied in de Harmelerwaard. © Anette Vlug

Ontsluiting Harmelerwaard mogelijk later

Het gaat nog wel even duren voordat het kassengebied de Harmelerwaard in Woerden kan worden ontsloten.

 Voor de aanleg van een ontsluitingsweg moet er een wijziging van het bestemmingsplan komen. Het gemeentebestuur verwacht daarbij vertraging door diverse bezwaarprocedures.

Gezien de inmiddels doorlopen juridische procedures en de al geuite bezwaren van bewoners voorziet de gemeente Woerden dat bij vaststelling van het bestemmingsplan beroep wordt ingediend bij de Raad van State. 

  1. De zieke Youness (33) krijgt een nieuwe nier. Van een FC Utrecht-fan die hem niet eens kende, maar nu waarschijnlijk zijn leven redt
    PREMIUM

    De zieke Youness (33) krijgt een nieuwe nier. Van een FC Utrecht-fan die hem niet eens kende, maar nu waarschijn­lijk zijn leven redt

    Door de coronacrisis heeft hij er even op moeten wachten, maar komende maandag krijgt Youness van Bruggen (33) een donornier. De Utrechter is, een paar dagen voor de levensreddende operatie, ontspannen. De 24 uur ná de operatie zijn spannender, want dan moet blijken of de nier zijn werk gaat doen in het lichaam van Van Bruggen. Als het orgaan niet wordt afgestoten, kan hij beginnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

In samenwerking met indebuurt Woerden