Volledig scherm
Een impressie van polder Rijnenburg. © Gemeente Utrecht

Ontwikkelaars willen snel beginnen met huizenbouw in polder bij Harmelen en Montfoort

Projectontwikkelaars nemen het heft in eigen hand voor de bouw van 25.000 woningen in Rijnenburg, in de hoek van de A12 en de A2 bij Harmelen en Montfoort.

De ontwikkelaars zijn bereid fors te investeren in de aanleg van de ov-verbindingen van de nu nog ontoegankelijke polder. Het doel: zo snel mogelijk een begin maken met de bouw van betaalbare huizen waar Utrecht met smart op zit te wachten.

De wens voor een nieuwe gemengde woonwijk in de polder Rijnenburg bestaat al langer, maar tot nu toe kregen de ontwikkelaars weinig gehoor bij de gemeente Utrecht. Het ontbreken van goede infrastructuur naar dit gebied lijkt daarvan één van de redenen. Met hun ideeën over hoe het wel kan, willen de ontwikkelaars dit doorbreken.

Oproep

Donderdag deed Harm Janssen van ontwikkelaar BPD, namens een groep van grondeigenaren, een oproep aan de wethouders Lot van Hooijdonk (energie, mobiliteit) en Klaas Verschuure (ruimtelijke ontwikkeling), om zo snel mogelijk serieus met hen in gesprek te gaan over de bouw van huizen en kantoren op deze plek. De groep ontwikkelaars, mede bestaande uit (pensioen)beleggers en corporaties, bezit gezamenlijk zo’n 70 procent van de grond in de polder. De gronden zijn in de jaren negentig aangekocht met het oog op de verwachte stadsuitbreiding van de stad.

Maar Utrecht is zover nog niet. De gemeente is van plan het gebied (eerst) te gebruiken voor het opwekken van duurzame energie met windmolens en zonnepanelen. Over de mogelijkheid om in de polder óók de bouw van woningen toe te staan, heeft het college van burgemeester en wethouders van Utrecht zich nog niet uitgesproken.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden