Volledig scherm
De buitenkant van het distributiecentrum van de Bijenkorf aan de Middellandbaan.Het distributiecentrum moet volgend jaar dicht. © Rianne den Balvert

Onzekerheid en ongeloof bij medewerkers Bijenkorf Woerden

Medewerkers van het distributiecentrum van de Bijenkorf verkeren nog altijd in onzekerheid over de toekomst. Dat blijkt uit een bijeenkomst van FNV en CNV.

Wanneer gaat het nou precies spelen, en waarom moet het distributiecentrum eigenlijk weg uit Woerden? Op deze vragen is twee weken na de bekendmaking dat het centrum halverwege volgend jaar gaat sluiten, nog altijd geen antwoord gegeven door de holding. De aanwezigen op de besloten informatieve bijeenkomst van de vakorganisaties klaagden onder meer over die onduidelijkheid. 

Quote

Er is veel onbegrip onder medewer­kers; Bijenkorf is altijd een goede werkgever geweest

Linda Vermeulen

,,De Bijenkorfdirectie laat weinig los over de sluiting. Dat maakt dat veel medewerkers onzeker zijn over de toekomst en het hele besluit niet begrijpen’’, zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen: ,,Bijenkorf is altijd een prima werkgever geweest. De mensen begrijpen niet dat er zo makkelijk van zoveel expertise en kennis onder de medewerkers afstand wordt gedaan. Waarom naar Brabant? Woerden ligt veel centraler gelegen in het land? 

Het gevoel op de bijeenkomst was dat de directie met weinig respect omgaat met deze professionals.’’ De Bijenkorf-directie zegt in een reactie te verwachten dat het bedrijf dat de distributie overneemt, een snellere service aan klanten kan bieden omdat de bevoorrading van zowel de winkels als de webshop vanuit één centrale voorraad plaatsvindt. FNV en CNV willen nog duidelijkheid hebben of het mogelijk is dat het nieuwe bedrijf Ingram Micro een deel van de Woerdense medewerkers overneemt. 

In samenwerking met indebuurt Woerden