Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Op de bres voor meer fietsenmakers

Het Woerdense Futura College en Stichting De Terugwinning werken samen in het opleiden van meer fietsenmakers voor het bedrijfsleven in Woerden en regio.

Het Futura College is een zelfstandige school, die jongeren van 12 tot 18 jaar onderwijs biedt. De opleiding begeleidt leerlingen naar werk of een vervolgopleiding. Dit doen zij voor een belangrijk deel in samenwerking met het bedrijfsleven in de vorm van stageplekken.

Leerlingen worden zodanig begeleid, dat zij zelfstandig kunnen wonen en dat zij hun vrije tijd zinvol kunnen besteden. Stichting De Terugwinning is een nog jonge Woerdense organisatie die zich vooral richt op toetreding tot arbeidsmarkt en dagbesteding voor kwetsbare mensen.

Met deze mensen zet De Terugwinning zich in voor het repareren en onderhouden van fietsen voor kinderen in armoede in Woerden en de omliggende regio. De organisatie stelt dat praktische begeleiding in het vak van fietsenmaker kan leiden tot gekwalificeerde fietsenmakers voor de regio. De eerste deelnemer heeft inmiddels een zogeheten branchecertificaat gehaald.

In de samenwerking mogen leerlingen van het Futura College stage lopen bij De Terugwinning binnen het fietsenmakersvak en worden in de toekomst wellicht lessen gegeven op de locatie van De Terugwinning. De eerste stagiaire begint nog deze maand.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden