Hans en Corrie van der Vlist gaan even op raambezoek bij hun hun kleinkinderen Olaf, Julie en Finn.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans en Corrie van der Vlist gaan even op raambezoek bij hun hun kleinkinderen Olaf, Julie en Finn. © Rianne den Balvert

Opa en oma missen vooral de knuffels: ‘Videobellen met de kleinkinderen is surrogaat’

De coronacrisis betekent voor veel grootouders dat ze hun kleinkinderen opeens niet meer zien. Of eigenlijk vooral: niet meer kunnen aanraken. Want opa's en oma's in het Groene Hart verzinnen van alles om toch met hun kleinkinderen in contact te komen. ,,Videobellen is surrogaat, maar het is niet anders.”

Hans (74) en Corrie (73) van der Vlist uit Woerden

,,We missen onze vijf kleinkinderen enorm. Normaal is dinsdag onze vaste oppasdag en hebben we een huis vol. Noa (10) en Pam (7) worden door opa opgehaald uit school, oma haalt Julie (7) en Finn (5) uit school en Olaf (9) komt zelf. Het is dan altijd gezellig druk. Dat dit nu niet kan, is jammer, maar we willen gewoon geen risico lopen.

Hoewel we gezond zijn, houden we ons strikt aan alle richtlijnen. Gelukkig snappen de kleinkinderen het goed. We kregen laatst een lieve brief van Noa en Pam, dat ze het zo jammer vinden dat ze ons nu niet kunnen zien en dat ze van ons houden.

Zondag hebben we chocolade haasjes bij ze voor de deur gezet. Onze zoons wonen gelukkig allebei op loopafstand dus we gaan regelmatig langs om te zwaaien. Dat is natuurlijk surrogaat en je mist het knuffelen en dat ze enthousiast op je af komen stormen, maar het is even niet anders. ”

In samenwerking met indebuurt Woerden