Jesper Kleiweg heeft nog geen besluit genomen over zijn voetbaltoekomst.
Volledig scherm
Jesper Kleiweg heeft nog geen besluit genomen over zijn voetbaltoekomst. © Orange Pictures

Opnieuw tegenslag voor SC Woerden-speler Jesper Kleiweg: wedstrijd eindigt in ambulance

Voor de tweede keer in zijn voetballoopbaan eindigde voor Jesper Kleiweg een wedstrijd in een ambulance. Afgelopen zaterdag lag het duel tussen 'zijn' SC Woerden en SCH'44 zo'n twintig minuten stil, nadat de vleugelverdediger druk op zijn borst voelde en op het veld ging zitten. Anderhalf jaar geleden overkwam hem als speler van Linschoten hetzelfde.

De schrik sloeg menigeen om het hart toen Jesper Kleiweg plotseling op het gras ging zitten. Weer voelde hij druk op zijn borst. Anderhalf jaar geleden was hij maanden uitgeschakeld nadat dat gebeurde. Hij onderging destijds verschillende medische onderzoeken, waaruit bleek dat hem niets ernstigs mankeerde. De doktoren zetten het sein op groen voor een terugkeer op het voetbalveld.

Misselijk gevoel

Daar ging het nu dus opnieuw mis. ,,Ik werd niet zo lekker. Een misselijk gevoel, ik kreeg het warm en ik werd kortademig", blikt Kleiweg terug. ,,De vorige keer zakte ik echt door mijn hoeven. Nu kon ik zelf gaan zitten. Eerst moest de behandeling langs de zijlijn plaatsvinden, maar uiteindelijk zag de scheidsrechter ook in dat het beter was om het spel stil te leggen.”

Quote

Ik kreeg het warm en werd kortademig

Jesper Kleiweg, Voetballer SC Woerden

Vervolgens snelde 'iedereen' van SC Woerden naar Kleiweg toe. Met jassen werd hij warm gehouden en er werd een defibrillator gebracht. ,,Die was niet echt nodig. Laten we het erop houden dat het een goede oefening voor SC Woerden was. Vanaf de zijkant zag het er waarschijnlijk heftiger uit dan het was", vertelt Kleiweg.

Verhoging

,,Het gaat nu ook wel prima hoor. Het was ook vooral de schrik. Gelukkig viel het uiteindelijk wel mee. Er werd wat verhoging geconstateerd, maar daar merkte ik niets van tijdens het voetballen. De vorige keer werd duidelijk dat ik tijdens inspanning een verhoogde bloeddruk en een te hoge hartslag krijg. Nu zullen we gaan kijken of het ook iets met hyperventilatie te maken heeft.''

Zaterdag mocht Kleiweg na een halfuurtje de ambulance weer verlaten. ,,Er was ook contact met het ziekenhuis in Gouda om te overleggen", vertelt hij. Uit kleine testjes die ter plaatse werden uitgevoerd, kwamen geen gekke dingen naar voren. Wel wacht hem verder onderzoek in het ziekenhuis, waaruit duidelijk moet worden wat er aan de hand was met zijn lichaam.

Toekomst

Een besluit over zijn toekomst als voetballer neemt Kleiweg nog niet. Daarvoor wacht hij eerst de nieuwe onderzoeken af. ,,We zijn de komende twee weken vrij. Volgende week staat nog een oefenwedstrijd gepland, maar ik doe het even rustig aan. Woensdag heb ik een afspraak en dan zal ik zien hoe dit traject gaat verlopen. De vorige keer is in elk geval niets ernstigs gevonden en mocht ik weer voetballen. Daarbij was het de vorige keer heftiger. Wel gaan we de komende tijd weer de 'medische molen' in."

In samenwerking met indebuurt Woerden