Volledig scherm
Burgemeester Verhoeve poseert met zijn gasten. Van links naar rechts: de wethouders Walther Kok en Bas Lont, burgemeester Pieter Verhoeve, Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann en gemeentesecretaris Wubbo Tempel. © Daniëlle Verweij

Oudewater is populair bij ambassadeurs

Oudewater blijkt in trek bij ambassadeurs. Nadat vorig jaar de Amerikaan Pete Hoekstra de stad bezocht, heeft gisteren zijn Duitse collega Dirk Brengelmann zich laten rondleiden door Oudewater.

In aanwezigheid van het Oudewaterse college liet de gast zich onder meer wegen in de Waag. Hij werd zeker niet te licht bevonden, zo twitterde wethouder Walther Kok met een knipoog.

Toerisme

Na de ontvangst van Brengelmann in het stadhuis door burgemeester Pieter Verhoeve werd een rondvaart gemaakt en een bezoek gebracht aan het toeristisch informatiepunt.

Brengelmann maakte gewag van het feit dat veel Duitse toeristen een bezoek brengen aan het oude IJsselstadje en de bekende heksenwaag aan de Leeuweringerstraat. Brengelmann sprak ook met ondernemers die handelsbetrekkingen hebben met Duitsland. Burgemeester Verhoeve zei eerder heel opgetogen te zijn over de komst van de Duitse ambassadeur. ,,We laten hem zien wat de stad heeft te bieden op onder andere toeristisch gebied.''

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden