Volledig scherm
Joke en Marjon bij het theehuis in Oudewater © Marjon Crezee

Oudewaterse zussen in actie voor kinderen Tanzania

Een wandeltocht maken van 63 km op één dag in Tanzania en ook nog eens 10.000 euro per persoon op tafel leggen. Dat doen de Oudewaterse zussen Joke Boon en Marjon Crezee. Zij voeren actie voor kinderen in het Afrikaanse land.

,,Het is veel geld, maar we zijn al een eind op streek’’, zegt Boon. ,,We sponsoren allebei al een kind voor 1000 euro, dus dat gaat er al van af en mijn zus heeft nog eens vijf sponsoren gevonden. Die is al veel verder.’’

De grote vraag is natuurlijk: waarom? ,,We willen ons graag inzetten voor kinderen die het veel slechter hebben dan kinderen hier. Denk aan onderwijs en medische zorg. Dit is een mooie manier om dat te doen.’’ De reis is in oktober.

Reserveren

Een van de activiteiten om geld in te zamelen is dinsdag 10 september in het Theehuis in Oudewater. De omzet aan koffie met taart, lunch, thee of borrel gaat die dag naar Tanzania. ,,Wel graag reserveren, omdat bij slecht weer de ruimte binnen beperkt is’’, zegt Boon.

Quote

63 km op één dag, of eigenlijk vooral nacht: van 23.00 – 15.00 uur. Dan zijn we voor de grote hitte binnen

De wandeltocht, Muskathlon genoemd, vinden de zussen een uitdaging en vergt meer energie dan koffie serveren. ,,63 km op één dag, of eigenlijk vooral nacht: van 23.00 – 15.00 uur. Dan zijn we voor de grote hitte binnen.’’ Ze zijn al aan het trainen.

De twee hebben de actie voor de Tanzaniaanse kinderen niet zelf bedacht, maar doen mee aan die actie van de organisatie Compassion. Die heeft de afgelopen jaren al verschillende van dit soort reizen naar Tanzania en andere (ontwikkelings)landen georganiseerd. ,,Het mooie is dat we in de week die we er zijn ook op bezoek gaan bij projecten van Compassion in de sloppenwijken. Dan kijk je de armoede recht in het gezicht.’’

In samenwerking met indebuurt Woerden