Parkeerdek boven Woerdense Jumbo ontruimd

Video-updateHet parkeerdek boven de Jumbo-supermarkt in het Woerdense winkelcentrum Snel en Polanen is ontruimd. Uit onderzoek blijkt dat de bouw van deze parkeerplaats destijds gebruik is gemaakt van dezelfde bouwconstructie als bij de ingestorte parkeergarage bij vliegveld Eindhoven.

Op dit moment worden nog enkele aanvullende metingen gedaan. Later deze week wordt de uitslag verwacht. Het parkeerdek is afgezet met linten. De supermarkt, die tien parkeerplekken heeft, is gewoon open. ,,We hebben er geen last van, het is alleen lastiger voor klanten om een parkeerplek te vinden’’, zegt Jumbo-eigenaar Piet Nap.

De afgelopen twee weken heeft de gemeente Woerden een nadere risico-analyse uitgevoerd naar de situatie bij de supermarkt in Snel en Polanen. In het parkeerdek is gebruik gemaakt van de zogeheten ‘niet opgeruwde breedplaatvloeren’. Het is nog niet duidelijk of er ook sprake is van een verminderde hechting van het cement met de plaat. ,,En het is juist deze mogelijke verminderde hechting van het cement die risico’s met zich meebrengt. Momenteel doen we nog enkele aanvullende metingen. Voor de zekerheid hebben wij het parkeerdek tot nader order laten ontruimen om het gewicht te verlagen’’, zegt Tjitte Faber van Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer, eigenaar van het winkelcentrum. 

Video: Marleen Cuijpers

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Volledig scherm
© Google Streetview, Snel en Polanen Woerden

In samenwerking met indebuurt Woerden