Volledig scherm
Raadslid Coby Franken (rechts). © Marnix Schmidt

Participatieraad Woerden: ‘instellingen dagbesteding werken nauwelijks samen’

Instellingen in Woerden die dagbesteding aanbieden aan jongeren en ouderen werken niet of nauwelijks samen. Dat blijkt uit de bevindingen van de Participatieraad Woerden. ,,Er bestaat te veel huiver onder organisaties omdat zij elkaar als concurrent zien", aldus een van de opstellers van het rapport. Het onderzoek is naar het gemeentebestuur gestuurd.

De fractie van ProgressiefWoerden wil onder meer van het college weten of de marktwerking in de dagbesteding wel of niet goed is voor degenen in Woerden die er gebruik van maken.

De partij wijst er verder op dat de gemeente Woerden het voornemen heeft om bij de inkoop van zorg juist met minder zorgaanbieders in zee te gaan.

,,Hoe verhoudt zich dit voornemen dan tot de verschillende onderzochte organisaties voor dagbesteding en de huidige diversiteit", vraagt Coby Franken zich af.

Verrast

De Participatieraad zegt zelf ook verrast te zijn door het grote aantal aanbieders van dagbestedingen in en om Woerden.

Er zijn minimaal dertien projecten in de gemeente. ,,Maar sommige hebben geen cliënten die door de gemeente (Wmo) betaald worden. Die hebben we niet meegenomen in het onderzoek", legt Andrée van Emst van de Participatieraad Woerden uit.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden