Volledig scherm
De Werkgroep Woerden van de Partij voor de Dieren is een online meldpunt begonnen voor vuurwerkoverlast. © ANP XTRA

Partij voor de Dieren opent meldpunt voor vuurwerkoverlast

De Woerdense afdeling van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft een online meldpunt geopend voor vuurwerkoverlast. Hiermee wil de partij zichtbaar maken hoeveel inwoners van de gemeente Woerden zich storen aan het vuurwerk. 

Op https://vuurwerkoverlastwoerden.nl kunnen inwoners de komende weken melding doen van harde knallen, onveilige situaties en te vroeg afgestoken vuurwerk. ,,Omdat het landelijke meldpunt vuurwerkoverlast gestopt is, nemen wij nu het stokje over van de gemeente Woerden”, zegt Marie Claire Gerritsen van de Werkgroep Woerden van de PvdD.

Volgens de PvdD veroorzaakt het afsteken van vuurwerk stress bij mensen en dieren en vervuiling door giftige stoffen. ,,Elk jaar lopen honderden mensen letsel op, meestal door legaal vuurwerk. In veel steden heeft dit geleid tot het instellen van vuurwerkvrije zones. Nog niet in Woerden, ondanks discussies in de gemeenteraad en het feit dat de helft van de Nederlandse bevolking voor een verbod op vuurwerk voor particulieren is.”

De partij is van plan om met de resultaten naar de gemeente te stappen en te overleggen hoe het in de toekomst anders kan.

In samenwerking met indebuurt Woerden