Volledig scherm
De afdeling Neonatologiezorg in Nieuwegein is nog wel open.

Pas na de zomer weer bevallingen in Nieuwegein

Zwangeren kunnen pas na de zomer weer voor een bevalling terecht in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het ziekenhuis kampt nog altijd met een tekort aan personeel en verwacht dat het pas eind september weer op volle sterkte is. 

Vrouwen moeten tot die tijd voor hun bevalling uitwijken naar Utrecht, waar ook vrouwen uit Woerden en omgeving op aangewezen zijn. Vanaf eind volgende week vinden er wel weer geplande keizersnedes plaats in het ziekenhuis in Nieuwegein. 

Eind april besloot het Antonius het geboortecentrum te sluiten, wegens een gebrek aan personeel. Yvonne Boerkamp, afdelingshoofd Geboortezorg: “We begrijpen dat dit voor zwangeren en verloskundigen, met name uit Nieuwegein en omgeving, heel vervelend is als je voor je bevalling aangewezen bent op het ziekenhuis. We willen daarom zo snel als mogelijk weer terug naar de oude situatie.”

Moeder

Dat kan echter pas wanneer er weer voldoende personeel beschikbaar is om de juiste zorg te bieden aan moeder en kind in Nieuwegein en Utrecht. In de tussentijd wordt nieuw personeel gezocht en ingewerkt. Het ziekenhuis verwacht daar in ieder geval nog tot en met september dit jaar voor nodig te hebben.

In samenwerking met indebuurt Woerden