Volledig scherm
Pastoor Gerard Griffioen © RK parochie St. Jan de Doper

Pastoor uit Mijdrecht/Wilnis onverwachts overleden

Pastoor Gerard Griffioen uit Mijdrecht is afgelopen nacht onverwacht overleden. De 68-jarige Griffioen was ruim vijftien jaar pastoor van de rooms-katholieke parochie St. Jan de Doper-Vecht en Venen.

Het levenloze lichaam van de pastoor werd vanmorgen aangetroffen in zijn parochiewoning naast de Heilige Jan de Doperkerk Mijdrecht-Wilnis. ,,Hij had wel wat gezondheidsproblemen, maar zijn overlijden komt toch erg onverwacht”, vertelt Andrea Kooijman van het secretariaat van de parochie. Het parochieteam omschrijft Griffioen als een geboren Amsterdammer die hield van gastvrijheid, op inspirerende wijze voorging in liturgische vieringen en op zijn geheel eigen wijze in het leven stond.

Regiopastoor

Griffioen begon op 1 augustus 2004 als pastoor van het nieuwe samenwerkingsverband Vecht en Venen van het bisdom Utrecht. Hij werd daarmee de eerste regiopastoor van de tien locaties in Kockengen, Vinkeveen, Abcoude, Mijdrecht-Wilnis, Maarssen, Maarssenbroek, Breukelen, De Hoef, Loenen en Loosdrecht. Die laatste locatie bestaat inmiddels niet meer. ,,Hij was veel te vinden in de Jan de Doperkerk in Mijdrecht-Wilnis”, zegt Kooijman. ,,Dat is het eucharistisch centrum van de parochie, hij woonde ernaast en ging daar ook veel voor in de vieringen.”

Gisteren was hij niet voorgegaan in een van de kerken. Kooijman: ,,Hij had vakantie, maar parochianen hadden hem zondag nog gezien en gesproken. Aan niks was toen op te maken dat hij er vandaag niet meer zou zijn.”

Vrijdag om 19.00 is de avondwake in de kerk aan het Driehuisplein in Mijdrecht. Zaterdag om 11.00 uur is in dezelfde kerk de uitvaart met aansluitend de begrafenis op het parochiekerkhof.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden