Volledig scherm
PREMIUM
Patrick van den Hoeven (r) heeft net een stuk grond gekocht voor zijn transportbedrijf. Nu blijkt dat de gemeente dat stuk grond op het oog heeft om een toegangsweg naar een nieuwe brug aan te leggen. Links Wim Lagerweij, die Van den Hoeven bijstaat. © Marnix Schmidt

Patrick baalt: ‘Ik heb net een stuk grond gekocht, wil de gemeente Woerden het hebben’

Dat is lekker zeg, verzucht transporteur Patrick van den Hoeven. Hij heeft net een stuk grond gekocht in Barwoutswaarder en uitgerekend nu heeft ook de gemeente Woerden er een oogje op.

,,En dat terwijl dit oude Cavo Latuco-terrein meer dan tien jaar braak heeft gelegen'', roept Van den Hoeven. De gemeente bekijkt de mogelijkheden om de doorstroming van het verkeer in het westen van Woerden te verbeteren. Dit betekent dat er een brug moet komen over de Oude Rijn. Maar waar precies? Er waren al opties maar sinds een half jaar is daar de zogeheten Rembrandtvariant bijgekomen. En laat de toerit daarvoor nou net over het pas door Van den Hoevens aangekochte terrein lopen. De ondernemer is ongerust en zenuwachtig. Zijn eigen terrein is immers al verkocht. Hij moet er dus weg.

  1. Anno 2020 hebben we het over ‘kleinschalige initiatieven’ om de zorg een ‘beetje behapbaar’ te maken
    PREMIUM
    Column

    Anno 2020 hebben we het over ‘kleinscha­li­ge initiatie­ven’ om de zorg een ‘beetje behapbaar’ te maken

    Volgens Karel van Berk is het dé oplossing voor de vergrijzing: het Ouden Huis. 40 bewoners met een eigen huurwoning en veel zorgdragers in de buurt. Een gezellig initiatief dat eind dit jaar zijn deuren hoopt te openen in Bodegraven en ook in Snellerpoort een plek wil veroveren. Wegens de slechte nasmaak zou ik niet durven om het te vergelijken met een bejaardentehuis, dat was namelijk een plek waar je nog niet dood gevonden zou willen worden. Nee, anno 2020 spreken we van ‘kleinschalige initiatieven’ om de ‘toenemende zorgvraag’ een ‘beetje behapbaar’ te maken.

In samenwerking met indebuurt Woerden