Volledig scherm
De vernielde picknicktafel © Eva de Waal

Picknickbank op uitrenveldje Woerden doelwit vandalen

Hondenliefhebbers en buurtbewoners zijn ontdaan: de picknickbank op het uitrenveld  voor honden in Snel&Polanen in Woerden is vernield. Vandalen hebben afgelopen zondag toegeslagen. 

Het trieste resultaat: de picknickbank is uit het uitrenveld gehaald en deels op de stoep en het fietspad geparkeerd. De zitting van de bank is kapot en één plank ontbreekt. Getuigen zagen zondagochtend uit de verte een man die zijn auto parkeert, uitstapt met de ontbrekende plank en deze het veldje in gooit. Nog voordat de mogelijkheid er is om hem aan te spreken is hij alweer ingestapt en weggereden.

Ontmoetingsplek

Quote

Van andermans spullen blijf je gewoon af

Eva de Waal

Het omheinde uitrenveld is een ware ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Elke dag komt eenzelfde groep hondeneigenaren samen op het veldje. Er zijn hechte vriendschappen ontstaan, men kijkt naar elkaar om en staat voor elkaar klaar.

De picknickbank is na overleg met de gemeente aangeschaft door ingezameld geld van deze groep hondenvrienden. Daarnaast zorgen zij voor een waterbak die dagelijks ververst wordt, hangt er een mandje met tennisballen en hebben ze zelfs een bakje met  een voorraad poepzakjes gemonteerd zodat iedereen ten alle tijden de behoeftes van de honden kan opruimen.

,,Het is al erg genoeg dat er, vooral na het weekend, een hoop zwerfafval geruimd moet worden om de hondjes veilig te laten spelen. Maar van andermans spullen blijf je gewoon af,'' aldus Eva de Waal, een van de vaste gebruikers van het uitrenveld.  Ze roept iedereen die iets in de nacht van zaterdag op zondag gezien heeft, haar te mailen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden