Volledig scherm
Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater: ,,In Oudewater mag je zijn wie je bent.‘’ © Pim Mul

Pieter Verhoeve: Nashville-verklaring is polariserend en eenzijdig

De Oudewaterse SGP-burgemeester Pieter Verhoeve distantieert zich van de Nashville-verklaring. Op de Facebookpagina 'Je bent pas een Oudewaternaar als...’ beantwoordt de eerste burger een vraag over de verklaring. 

,,In Oudewater mag je zijn wie je bent. We willen een inclusieve gemeente zijn. Dat vind ik heel belangrijk. Ik herken me niet in de Nashville-verklaring en onderschrijf deze niet. In plaats van polarisatie via eenzijdige verklaringen, pleit ik voor een respectvolle en open dialoog", zegt Verhoeve op de Facebookpagina van ‘Je bent pas een Oudewaternaar als...’

Ophef

De Nashville-verklaring verscheen dit weekend en bevat veertien artikelen waarin orthodoxe protestantse dominees uitspraken doen tegen homoseksualiteit of transgenders. Er ontstond grote ophef over deze verklaring, ook omdat de naam van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij onder deze verklaring stond. Naast de groep van ruim tweehonderd dominees en Van der Staaij heeft overigens geen enkele burgemeester de verklaring ondertekend. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden