Pinautomaat opgeblazen bij plofkraak in Woerden
UpdateBij een pinautomaat van de Rabobank aan het Tournoysveld in Woerden heeft vannacht een plofkraak plaatsgevonden. De politie onderzoekt de zaak en vraagt daarbij getuigen om hulp.
Door de ontploffing, die tot in Kamerik te horen zou zijn geweest, is de hele automaat uit de muur gekomen en raakte de gevel flink beschadigd. Door de knal ging bij de naastgelegen Jumbo supermarkt het alarm af en vielen er een aantal potten uit de schappen.
Zoekactie
De politie startte een zoekactie naar de verdachten, maar voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. Een politieheli vloog ruim een halfuur boven de stad om de eenheden op de grond te assisteren. Na het uitsluiten van ontploffingsgevaar en onderzoek is het gebied bij de automaat weer vrijgegeven. Het gat in de muur is afgetimmerd met houten planken.
Voor Denny van Drogenbroek, kantoordirecteur van de Rabobank in Woerden, is het de tweede keer in twee dagen tijd dat hij geconfronteerd wordt met een plofkraak. Vrijdagochtend was het al raak bij een pinautomaat van de bank in Bodegraven. In Mijdrecht werd eerste kerstdag een pinautomaat opgeblazen. ,,Het loopt wel de spuigaten uit”, reageert Van Drogenbroek. ,,We gaan maandag in overleg met Rabobank Nederland om te kijken wat we gaan doen, want bij een plofkraak is 50.000 euro schade nog niks.”
Vervangen
Volgens de kantoordirecteur wordt na iedere plofkraak heroverwogen of er wel een automaat terugkeert. ,,Als dat zo is, kan de geldautomaat binnen een week vervangen zijn.”
Na de kraak in de Mijdrechtse Dorpsstraat keerde de geldautomaat niet terug, omdat er in de buurt geldautomaten van andere banken te vinden zijn. Ook aan de andere zijde van winkelcentrum Tournoysveld is nog geld uit de muur te halen bij een automaat van ABN Amro.
Volgens Van Drogenbroek is er bijna niet op te beveiligen tegen het opblazen van geldautomaten. ,,We zouden de automaten ’s nachts buiten gebruik kunnen stellen, want zoveel wordt er dan niet gepind. Maar dan moeten ze ook iedere avond worden leeg gehaald en dat is kostbaar.”
Een andere mogelijkheid zou zijn om de automaten extra te beveiligen. ,,Het scheelt dat er steeds minder automaten overblijven”, besluit Van Drogenbroek cynisch.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Vrijwilligers gaan jonge boompjes in park Bredius redden van de ondergang
Meer Bomen Nu en Landgoed Bredius willen op 28 januari zaailingen van bomen in park Bredius redden van de ondergang. Ze roepen daarom vrijwilligers op om jonge boompjes uit te graven en te verhuizen naar een plek waar ze kunnen groeien. -
PREMIUM
Zeldzame grote zilverreiger is niet meer zo zeldzaam in het Groene Hart: ‘Aantal neemt vliegensvlug toe’
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Syntus Utrecht
Super voordelig met het OV: met deze actie kan dat
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
-
PREMIUM
Bouw van honderden huizen in regio loopt flinke vertraging op, aantal projecten zelfs geschrapt
-
-
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUMMET POLL
Woerdenaren zetten te veel restafval op straat, wordt het straks lastiger om je afval weg te brengen?
Woerdenaren zetten nog steeds te veel restafval per persoon per jaar langs de straatkant. De bedoeling is dat jaarlijks hooguit honderd kilo aan de weg gezet mag worden. Het inzamelen van restafval moet opnieuw bekeken worden.