Volledig scherm
De 8-jarige Jasmijn van Rossum. © Marlies Wessels

Plukje huizen, schooltje en café, maar geen sportclubs in Hekendorp

En nu ikHekendorp, zo heet de vlek op de kaart bij Oudewater waar de 8-jarige Jasmijn van Rossum woont. Ze is een van de 700 zielen van dit dorpje, dat bestaat uit mooie boerderijen langs de Hollandse IJssel, een plukje huizen met wat nieuwbouw, een schooltje (OBS Goejanverwelle) en een café. Maar geen sportclubs.

Quote

Dat ik links ben, als enige van mijn clubje, is wel bijzonder

Jasmijn van Rossum

En dus tennist Jasmijn sinds september vorig jaar in Oudewater bij De Heksenmeppers. ,,Eerst heeft ze een paar proeflessen gedaan bij de hockeyvereniging in Reeuwijk'', vertelt haar moeder Esther, die haar dochter brengt en haalt. ,,Maar daar kwam ze in een hele grote groep terecht, ik denk wel twintig meiden met twee trainers. En naar die trainers werd nauwelijks geluisterd. Het was nogal chaotisch.‘’

Bij tennis zit ze in een groepje van zes en heeft ze een trainer.,,Het leuke is dat je steeds iets nieuws leert'', zegt Jasmijn. ,,En dat ik links ben, als enige van mijn clubje. Dat is wel bijzonder.''

Stapje voor stapje worden de beginselen bijgebracht. Iedere leeftijdscategorie heeft zijn eigen kleur ballen, die met het klimmen der jaren steeds kleiner en harder worden. En het veld wordt steeds een stukje groter. Totdat zowel bal als veld de grootte hebben als op Wimbledon.

Ouder-kindtoernooi

,,De wedstrijdjes die ik nu speel zijn op een kwart veld'', weet Jasmijn. Ze haalt haar racket tevoorschijn en houdt 'm naast die van haar vader. Haar racket heeft een kortere steel en een groter blad. Met haar vader heeft ze meegedaan aan het ouder-kindtoernooi op de club. ,,De laatste les voor de vakantie mogen de ouders ook meedoen. Dan probeer ik het ook'', zegt haar moeder.

Af en toe tennist Jasmijn met vriendinnetjes op het schoolplein in Hekendorp. Of slaat ze tegen de muur. Ze heeft weliswaar een twee jaar oudere zus, maar die heeft daar geen zin in. Die voetbalt en daar heeft Jasmijn weer geen zin in.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden