Hulpdiensten bij een ongeval waarbij een fietser onder een boom kwam. De fietser is overleden. ANP KOEN LAUREIJ
Volledig scherm
Hulpdiensten bij een ongeval waarbij een fietser onder een boom kwam. De fietser is overleden. ANP KOEN LAUREIJ © ANP/Koen Laureij

Politie doet onderzoek naar dodelijk ongeval met fietser (58) in Linschoten

De politie doet morgen in Linschoten onderzoek naar het dodelijke ongeval waarbij gisteren een 58-jarige man uit Lopik omkwam. Hij fietste op de Haardijk en kwam onder een omgewaaide boom terecht.

Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland kon vanmiddag nog weinig vertellen over wat het onderzoek precies duidelijk zou moeten maken. Uiteraard wil de politie graag de precieze toedracht van het bizarre ongeluk weten. Maar of de uitkomsten van dat onderzoek ook tot vervolging van verantwoordelijken kan leiden, kon de woordvoerder niet aangeven. Evenmin kon hij bevestigen of zo’n onderzoek de standaardprocedure is bij dit soort incidenten.

Hoe dan ook, de Stichting Landgoed Linschoten werkt volgens bestuurslid Paul Kindt graag mee aan het onderzoek. ,,Wij stellen ook een eigen onderzoek in, omdat dit dramatische voorval bij ons allerlei vragen heeft opgeroepen. Wij zijn zeer verrast en willen ook weten hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Hij vindt het ‘bizar’ dat de boom omviel precies op het moment dat de fietser zaterdagmiddag rond 15.00 uur in het bijzijn van een vrouw passeerde. Zij bleef ongedeerd. Hulpdiensten rukten uit, maar zij konden weinig meer doen voor de onfortuinlijke Lopiker.

Extremer

Quote

We hebben nog geen contact met de nabestaan­den gehad, maar willen wel duidelijk maken dat wij dit heel erg vinden

Paul Kindt

,,Dit is nooit eerder gebeurd op ons terrein”, benadrukt Kindt. ,,Het bestuur en de de beheerder komen op korte termijn bijeen om te bespreken welke maatregelen wij zouden moeten nemen. Het weer in ons land wordt steeds extremer, dit zal niet de laatste zomerstorm zijn. Amsterdam werd zelfs getroffen door een windhoos. Wij houden de conditie van de bomen al heel nauwkeurig in de gaten, maar misschien moeten wij nog strengere normen hanteren en reeds gepland onderhoud naar voren halen.’’

De boom die op de fietser viel was een populier. ,,Die staan in deze tijd van het jaar vol in het blad. Wij hadden geen indicatie dat die boom ziek was, anders hadden we ‘m allang weggehaald. Met de weersomstandigheden van afgelopen zaterdag is het sowieso niet zonder gevaar om te fietsen op een plek waar veel bomen staan.”

De weg afsluiten bij (dreigend) noodweer is geen optie, denkt Kindt. Nogal wat wegen op ons landgoed zijn openbaar. Je moet ze gebruiken om bij boerderijen of andere bedrijven te kunnen komen.”

Bloemen

Kindt benadrukt dat het bestuur van de Stichting Landgoed Linschoten erg meeleeft met de nabestaanden. ,,We hebben nog geen contact met hen gehad, maar willen wel duidelijk maken dat wij dit heel erg vinden. We gaan de politie om advies vragen hoe we dit het beste kunnen doen.”

Komen nabestaanden of andere bekenden van de overledene bloemen leggen op de plek des onheils dan blijven deze voorlopig liggen, verzekert Kindt.

Volgens iemand die vlakbij de plek van het ongeluk woont, zou er zaterdagochtend een wandeling zijn gepland op het landgoed, maar werd die vanwege de harde wind uit voorzorg geschrapt. Kindt kon dat niet bevestigen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

  1. Dealer uit Bodegraven verstuurde drugs in frituurpannen de hele wereld over: ‘Een handelaar 2.0’
    strafeis 6 jaar

    Dealer uit Bodegraven verstuurde drugs in frituurpan­nen de hele wereld over: ‘Een handelaar 2.0’

    Een ‘drugsdealer 2.0’. Zo bestempelde de officier van justitie van het Landelijk Parket vandaag in de rechtbank Rotterdam een 23-jarige verdachte uit Bodegraven tegen wie zij 6 jaar gevangenisstraf eiste met aftrek van het voorarrest. ,,Hij bood niet alleen het grootste deel van onderschepte met drugs gevulde postpakketten aan bij inleverpunten van een post- en pakketbedrijf, hij handelde ook als importeur 611 bestellingen van verdovende middelen af via het darkweb.”

In samenwerking met indebuurt Woerden