Volledig scherm
© Peter Bakker

Politie vist Fransman met duizenden euro's uit het water bij Vinkeveen

Agenten hebben vandaag een 29-jarige man uit de Vinkeveense Plassen gevist. De man had duizenden euro’s op zak en droeg een wapen en een kleine hoeveelheid drugs bij zich. Hij is aangehouden voor witwassen. 

De Fransman was vermoedelijk gevlucht na een aanrijding. Bij alarmnummer 112 kwamen meerdere telefoontjes binnen over een zwaar beschadigd voertuig op de A2 richting Amsterdam. Niet veel later werd de politie gebeld dat de auto richting Vinkeveen reed. De man had zijn wagen op de carpoolplaats bij Vinkeveen geparkeerd en is toen richting de Demmerikse Sluis gelopen. Toen de Fransman de politie zag, sprong hij het water in en wilde er niet meer uit komen.

Brandweerduikers, een brandweerboot en de politiehelikopter werden opgeroepen om te assisteren bij de arrestatie. Bij toeval kwamen ook de boa’s van het recreatieschap aanvaren die de man uiteindelijk naar de kant hebben gebracht. Daar stond de politie op hem te wachten.

Onderkoeling

Toen de man zijn zakken moest legen kwamen er tientallen bankbiljetten van 20 en 50 euro tevoorschijn. Ook had hij verdovende middelen en een wapen bij zich. 

Ambulancepersoneel heeft de man gecontroleerd op onderkoelingsverschijnselen. Vervolgens werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Agenten hebben zijn auto nog doorzocht, maar troffen daar geen bijzonderheden aan.

Volledig scherm
© Peter Bakker

In samenwerking met indebuurt Woerden