Volledig scherm
© ANP

Politie Woerden op zoek naar twee jongens op scooter die straatroof pleegden

Twee jongens hebben vanmiddag rond 15.15 uur op hun scooter een straatroof gepleegd op de Veldwijk in Woerden. Wat ze buit hebben gemaakt, is niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen. 

De eerste jongen reed op een beschadigde zwarte scooter. Hij had een donkerblauw vest aan, blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. Zijn helm was zwart en hij droeg handschoenen. 

De tweede jongen reed op een rode scooter met wit logo. Hij had een zwarte jas van het merk Parajumpers aan zonder capuchon en droeg verder een donkerblauwe joggingbroek. Ook had hij een witte helm op. Beide jongens zouden volgens de politie rond de 16 à 17 jaar oud zijn. 

Een Burgernet-melding met een beschrijving die lijkt op bovenstaand signalement heeft niets opgeleverd. Eerder deze week waren twee jongens van het Minkema College, die op weg naar huis in Utrecht waren, ook beroofd. De daders zouden drie jongens op scooters zijn. Of de zaken iets met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk. 

Volgens de politie heeft het slachtoffer contact gehad met een paar personen die de beroving hebben gezien. Zij worden opgeroepen zich te melden. Ook andere getuigen die iets hebben gezien, worden verzocht om contact op te nemen met de politie Woerden via 0900-8844.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Woerden