Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Primeur: Woerden vraagt maatschappelijke organisaties mee te denken over bezuinigingen

Woerden moet de komende jaren vanwege tekorten flink snijden in de gemeentelijke uitgaven. Maatschappelijke organisaties mogen voor het eerst met de gemeenteraad meedenken over de vraag waar het mes in kan.

Dat gebeurt in april volgend jaar. Dat is nog op tijd voor de eerste schetsen voor de nieuwe (meerjaren)begroting. Het idee is afkomstig van de ChristenUnie-SGP en omarmd door de voltallige gemeenteraad.

Fractievoorzitter Simon Brouwer: ,,Bezuinigen is een gevoelig en belangrijk onderwerp. De raad is verantwoordelijk voor het draagvlak en daarom hopen we met Woerdense organisaties, zoals dorps- en wijkplatforms, de ondernemersvereniging, culturele instellingen en het sociaal domein in gesprek te gaan en suggesties te krijgen.’’

De uitnodiging volgt later, zodra de data bekend zijn, zegt Brouwer. De gemeenteraad roept de organisaties wel alvast op na te denken over mogelijkheden om de begroting structureel op orde te krijgen.

Volgend jaar moet er 1,5 miljoen euro bezuinigd worden, vooral door tegenvallers op de WMO en de jeugdzorg. Daartoe is al besloten.

In samenwerking met indebuurt Woerden