De noodlokalen van de Margrietschool
Volledig scherm
De noodlokalen van de Margrietschool © Marnix Schmidt

Proberen herstelkosten Margrietschool te verhalen

Woerden wil proberen (een deel van) de kosten van het herstel van het dak van de Margrietschool te verhalen op onderaannemers die destijds bij de bouw betrokken waren.

Deze week werd bekend dat het herstel meer dan drie miljoen euro kost, inclusief zeven ton voor de noodlokalen die zijn neergezet. De bouwer van destijds aansprakelijk stellen kan niet: die is failliet. ,,Ons onderzoek zal zich evenwel richten op alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn geweest’’, zegt wethouder George Becht (onderwijs) op vragen van de VVD.

Lekkages

Bij het dak van het schoolgebouw aan de Alpenstraat is vorig jaar een constructiefout ontdekt. Die kwam aan het licht door aanhoudende lekkages in het gebouw. Het herstel begint naar verwachting in mei en duurt tot het einde van het jaar.

De VVD sprak in vragen aan Becht de hoop uit dat het nieuwe dak duurzaam is: gras en zonnepanelen er op. Dat is niet mogelijk, aldus de wethouder. ,,Uit onderzoek blijkt dat de constructie van het dak hiervoor nog verder verzwaard moet worden, waardoor de kosten stijgen. Daarom komt er geen groen dak. Evenmin komen er om die reden zonnepanelen op het dak.’’

Er wordt wel gekeken of er zonnepanelen tegen de blinde muur van het gebouw kunnen komen. Die moet de Margrietschool dan wel zelf betalen.

In samenwerking met indebuurt Woerden