Volledig scherm
Een bus van Syntys © 112mediautrecht

Protest tegen het verdwijnen van zeven bushaltes in Oudewater

Oudewater moet het verdwijnen, komende zondag, van zeven bushaltes op Willeskop en Rosendaal tegengaan. Die oproep doet de ChristenUnie-SGP in Oudewater aan B en W en de provincie Utrecht. De bushaltes verdwijnen bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, dit weekeinde.

Fractievoorzitter Vincent Bos: ,,Hierdoor wordt het busvervoer in het buitengebied onaantrekkelijker en zullen mensen sneller de auto pakken. Dat is ongewenst, want de auto is geen duurzaam vervoermiddel.’’ Hij vraagt zich af of Oudewater betrokken is geweest bij het opstellen van de nieuwe dienstregeling, en of er bezwaar is gemaakt tegen het verdwijnen van de zeven bushaltes.

Niet optimaal

Wel blij is de ChristenUnie-SGP met doortrekken van buslijn 5 van Woerden naar Tappersheul. Nu is de Vierbergenweg nog het eindpunt. ,,De route is echter nog niet optimaal’’, zegt Bos. ,,Vanuit Oudewater doe je er bijna drie kwartier over in Woerden te komen. De fiets en buurtbus zijn veel sneller. Maar als het regent, is fietsen niet prettig, en in de spits zit de buurtbus snel vol, zelfs als er met twee busjes gereden wordt.’’ 

Hij wil dat wethouder Walther Kok (openbaar vervoer) gaat proberen een busverbinding te krijgen via de Burgemeester Van Zwietenweg en via Waarder. ,,Dan is de reiziger sneller op het NS-station Woeden, de werknemer sneller op Tappersheul en rijdt er een bus regelmatig door Waarder.

Anderen die frequent reizen met de bussen van Syntus Utrecht zullen er vanaf dit weekeinde aan moeten wennen dat alle vertrektijden in Woerden wijzigen. Dat werkt ook door in de haltetijden onderweg.

In samenwerking met indebuurt Woerden