Volledig scherm
Quirine Lemoine. © BSR Agency

Quirine Lemoine: ‘Ik wil fit blijven en vrij in mijn hoofd’

Quirine Lemoine werd afgelopen weekeinde landskampioen met het gemengd team van Zandvoort. Drie vragen aan de Woerdense tennisster. Ze was met haar teamgenoten op het eigen tennispark te sterk voor LTC Naaldwijk: 5-1.

1. Hoe hebben jullie het kampioenschap in de eredivisie gevierd?
Lemoine: ,,Het was een groot feest. De club had een zanger ingehuurd en we bleven met de die hard fans een feestje vieren. De vorige keren dat we kampioen werden, speelden we op een ander park. Toen hebben we het niet uitgebreid gevierd."

2. Je bent zeker erg tevreden met je eigen spel dit weekeinde?
,,Ik heb twee goede potten gespeeld. In de single begon ik nerveus, want ik had eerder in de competitie van Michaëlla Krajicek verloren. En dat terwijl ik toen ook voorstond. Het was even aftasten, maar kon het goed omdraaien. Het dubbelspel met Daniëlle ging als een trein. We waren on fire."

3. Heb je al nieuwe doelen gesteld voor de komende periode?
,,Ik ben nu een weekje thuis en volgende week speel ik een toernooi in Zweden. Ik wil eerst even bijtanken na de competitie en het trainen weer oppakken. Daar heb ik de hele week de tijd voor. Ik heb vijf dagen achter elkaar gespeeld, dat was echt pittig. Het grote doel is de US Open. Verder wil ik vooral fit blijven. Ik heb te veel fysieke klachten gehad en wil vrij in mijn hoofd op de baan staan."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden