Volledig scherm
Een busje van Syntus © Rianne den Balvert

Reizigers Woerden tevreden over bus op afroep

De Flexbus – vervoer op afroep in de avonduren - is zo’n succes, dat het systeem ook overdag wordt toegepast. Niet alleen in Woerden, maar ook in Mijdrecht. Vanaf december kunnen de ov-chipkaart en abonnementen ook worden gebruikt. ,,Een evaluatie laat positieve reacties van reizigers zien.’’

De twee jaar durende proef met de bus op afroep is in december vorig jaar begonnen en werd ingezet voor de stillere avonduren en het weekeinde. Rocov, de belangenorganisatie van reizigers in het openbaar vervoer, is nu al enthousiast. ,,Voldoende reizigers en weinig klachten’’, klinkt de lovende samenvatting.

Reizigers kunnen ‘s avonds en in het weekend gebruikmaken van deze nieuwe flexibele vorm van openbaar vervoer, uitgevoerd door Syntus Utrecht. Vanaf het station Woerden wordt ieder half uur aangesloten op de trein. Hiervoor hoeven reizigers niet te reserveren. Vanuit de wijken kunnen reizigers tot een half uur van tevoren een rit boeken tussen verschillende flexhaltes in Woerden en Linschoten. Dit kan vanaf morgen via de app SyntusFlex, online op via de website van Syntus. Het busje rijdt niet volgens een vaste route of dienstregeling. De route wordt bepaald op basis van de bestelde ritten door reizigers.

Goed alternatief

Rocov zei vorig jaar al dit het vervoer op afroep wel eens een goed alternatief zou kunnen zijn voor het busvervoer in deze gemeente. ,,Woerden is met ongeveer 35.000 inwoners een stadje tussen servet en tafellaken. Eigenlijk te klein voor een renderende stadsdienst, maar te groot om te lopen. Een flexibele voorziening lijkt voor de hand te liggen’’,, werd destijds gezegd.

Op basis van positieve reacties van reizigers heeft Rocov de provincie (die over het busvervoer gaat) geadviseerd het systeem uit te breiden. Het busje gaat vanaf de nieuwe dienstregeling die half december ingaat het system uit te breiden. Syntus Flex gaat dan ook overdag rijden. Wie toch op vaste tijden bij een bushalte wil staan kan gerust zijn. De twee stadsbuslijnen die Woerden rijk is, blijven bestaan, al gaat de frequentie wel omlaag. 

Ook Mijdrecht krijgt dit flexvervoer. Het gaat om de vervanging voor de huidige buslijnen met zeer geringe bezetting M1 (Mijdrecht centrum – Roerdomp) en M2 (Mijdrecht centrum – Wilnis Marickenlaan).

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden