Volledig scherm
Een van de twee Romeinse schepen van Romeins Schip Woerden. © Romeins Schip Woerden

Romeins Schip Woerden stopt na dit seizoen

Stichting Romeins Schip in Woerden stopt ermee. Na dit seizoen komt er een einde aan de activiteiten en zullen de Romeinse replicaschepen van de stichting niet meer uitvaren.

De stichting kampte al jaren met een teruglopend aantal vrijwilligers. ,,Alle pogingen van het bestuur om die trend te keren, brachten helaas niet het beoogde resultaat. En met het aangekondigde vertrek van dat bestuur eind 2018 is de situatie er niet beter op geworden", laat Romeins Schip weten in een reactie. Eerder liet de stichting al aan deze site weten kopje onder te zullen gaan door een gebrek aan vrijwilligers.

Bovendien zegt het Romeins Schip Woerden dat de kwaliteit van de eikenhouten schepen harder dan verwacht achteruitging.  ,,Inmiddels is het Romeins Schip Woerden halverwege het seizoen 2018, dat eind september afloopt. En hoewel de resultaten dit jaar weer meevallen, zowel in aantallen gasten als omzet, en de stichting straks dus kan terugkijken op een geslaagd seizoen, is er voor de gesignaleerde problemen in Woerden geen oplossing gevonden. Daarom is de knoop nu doorgehakt en is besloten dat het seizoen 2018 het laatste seizoen wordt. Uiteraard hadden velen, waaronder de vrijwilligers van Romeins Schip Woerden en het gemeentebestuur, het graag anders gezien", verklaart de stichting.

Trots

Romeins Schip zegt met gepaste trots terug te kijken op de tien jaren waarin het actief was. Voor de twee Romeinse schepen wordt een alternatieve oplossing gezocht. Hoe dat eruit gaat zien, is nog onduidelijk. ,,Maar de gesprekken die vertegenwoordigers van Romeins Schip voeren met een initiatiefgroep in Utrecht zijn hoopgevend, dus daar wordt vanaf nu vol op ingezet." De twee schepen, Per Mare ad Laurium en de Fiducia, zijn reconstructies van De Meern 1 en De Meern 6. Dat zijn Romeinse schepen waarvan de restanten in Leidsche Rijn zijn opgegraven.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden