Foto tijdens open dag op Minkema College in januari. Dit college in Woerden zoekt de meeste nieuwe personeelsleden van de scholen in het Groene Hart.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto tijdens open dag op Minkema College in januari. Dit college in Woerden zoekt de meeste nieuwe personeelsleden van de scholen in het Groene Hart. © Rianne den Balvert

Run op docenten voor middelbare scholen: ‘Soms maar twee sollicitatiebrieven’

De run op docenten voortgezet onderwijs is in volle gang. Middelbare scholen moeten hard hun best doen om alle vacatures voor komend schooljaar vervuld te krijgen. ,,Voor sommige vakken krijgen we maar één of twee sollicitatiebrieven.’’

Quote

Vroeg vacatures plaatsen is nodig, want anders loop je achter de feiten aan

Anand Jharap

Uit de ruim zeventig vacatures op website meesterbaan.nl blijkt dat de middelbare scholen in het Groene Hart hard op zoek zijn naar personeel voor volgend schooljaar. Vooral naar docenten Nederlands, wiskunde en natuur- en scheikunde is veel vraag. Maar ook voor de vakken Engels, Frans en aardrijkskunde zijn veel banen vacant.

Met veertien vacatures is het Minkema College in Woerden de middelbare school die de meeste nieuwe personeelsleden zoekt. Zo zoekt de school onder andere twee docenten Nederlands en Engels.

Scope Scholengroep uit Alphen heeft nog ‘maar’ acht vacatures open staan. ,,Dat waren er vorig jaar rond deze tijd meer dan twintig, maar dit jaar hebben we een groot deel al zelf opgevuld”, vertelt Anand Jharap, directeur personeel.

In samenwerking met indebuurt Woerden