Volledig scherm
Transponder voor bedienen zakpaal © AD Groene Hart

Run op transponders voor zakpaal 's-Gravensloot

In Woerden is een run ontstaan op de transponders voor de zakpaal op de 's Gravensloot die volgende week in werking wordt gesteld.

Opgeteld gaat het om 200 transponders om de zakpaal toch te laten dalen in spits voor voertuigen van omwonenden en bedrijven.

Quote

Er waren adressen die vijf, of zelfs meer dan tien transpon­ders aanvroegen

Wethouder Margot Stolk

,,Er waren’, zegt wethouder Margot Stolk (verkeer) ,,adressen die vijf, of zelfs meer dan tien transponders aanvroegen. Het honoreren zou haaks staan op het doel van de afsluiting: het terugdringen van het verkeer op ’s-Gravensloot.’’

Toos van Soest (CDA) wilde weten waarom is besloten dat bedrijven geen extra transponders krijgen. Stolk zegt dat afwijzingen nog eens worden beoordeeld.

Borden

Om te voorkomen dat automobilisten zonder transponder onverhoopt toch voor de 'dynamische afsluiting' komen te staan worden in de eerste periode na inwerkingtreding van het systeem extra attentie verhogende borden geplaatst op de toeleidende routes. 

Autoverkeer vanuit de richting Jozef Israëlslaan/ westzijde ’s-Gravensloot kan voor de dynamische afsluiting rechtsaf slaan en via de Nieuwendijk hun weg vervolgen. Verkeer vanaf de Kruipin zal in de omgeving van de paal moeten keren. Het realiseren van een keermogelijkheid op deze locatie is vanuit inpassings- en financiële consequenties niet realistisch, aldus de wethouder.

In samenwerking met indebuurt Woerden