Volledig scherm
Jonge bestuursleden van De Bijn willen de soos nieuw leven inblazen. © Rianne den Balvert

Sancties voor Kamerikse De Bijn beperkt, bestuur opgelucht

Jongerensoos De Bijn hoeft niet drie maanden de schenktijd te vervroegen maar slechts één maand. Wethouder Bolderdijk zegt voldoende vertrouwen te hebben in het nieuwe bestuur van De Bijn in Kamerik dat een termijn van drie maanden niet nodig is. Het vijfkoppige bestuur is blij met de versoepeling.

Quote

Het college heeft vertrouwen in het nieuwe bestuur van De Bijn

Arthur Bolderdijk

Het nieuwe bestuur van De Bijn hield z’n hart vast toen bekend werd gemaakt dat de jongerensoos in Kamerik al om 24.00 uur moet stoppen met het schenken van alcohol in plaats van 01.00 uur. En dat gedurende drie maanden. De bedoeling hiervan was dat het bestuur in die periode maar moest laten zien dat zij er alles aan zouden doen om de overlast voor de omgeving en het dorp zou kunnen terugdringen.

,,Er is in het verleden het een en ander voorgevallen’’, zegt wethouder Arthur Bolderdijk. ,,Wij hebben vertrouwen in het nieuwe bestuur en daarom gesteld dat deze maatregel van kracht blijft voor één maand, en twee maanden voorwaardelijk.’’

Mocht er in die maand dus toch overlast zijn, wordt de periode met beperkte schenktijden met twee maanden verlengd.

Daarnaast moet het bestuur van de jongerensoos in Kamerik zelf zorgen voor een raad van toezicht. De leden van deze raad moeten ouder zijn dan de doelgroep en toezien op de continuiteit van het bestuur, de handhaving van de regels en op het reilen en zeilen in De Bijn. ,,Ouders kunnen zitting nemen in deze raad, of mensen van het multifunctionele centrum de Schulenburch dat eigenaar is van het Bijngebouw.’’ Behalve de toezichthoudende rol, moet de raad van toezicht ook een adviserende functie voor het bestuur van De Bijn krijgen.

Genoeg

Bolderdijk: ,,Ik ga er van uit dat één maand genoeg is om te laten zien dat dit bestuur het kan. Wij hebben voor de voorwaardelijke twee maanden gekozen om het bestuur nog een tweede kans te geven.’’

De periode waarin De Bijn om 24.00 uur moet stoppen met het schenken van alcohol gaat op de eerste dag van juni in. In die periode zal ook intensief gecontroleerd worden of het jongerencentrum zich aan de regeltjes houdt.

Het bestuur is opgelucht en ziet haar inspanningen om de overlast te verminderen beloond. ,,Het geeft ons moed voor de toekomst’’, zegt bestuurder Tijs van Schaik. ,,Wij hebben zeer binnenkort weer een gesprek met de gemeente over de voorwaarden en over het samenstellen van de raad van toezicht. Wij hadden grote zorgen om de inkomsten. Een maand is te overzien.’’ De Bijn loopt door het terugbrengen van de schenktijden barinkomsten mis.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden