Volledig scherm
© stock.xchng

Saxofoon-rel met huurster nog niet uit de wereld

Een bewoonster van een huurwoning in Molenvliet heeft eieren voor haar geld gekozen: ze heeft vanwege dreigende huisuitzetting haar huurachterstand afgelost. Maar daarmee zijn de problemen voor woningcorporatie GroenWest de wereld nog niet uit.

De corporatie en de huurster liggen al maanden met elkaar in de clinch. De bewoonster vindt haar huis niet alleen veel te gehorig, ook heeft ze onenigheid met meerdere buren. Die klagen onder meer over haar aanhoudende saxofoonspel. De vrouw betaalde uit onvrede al maanden geen huur meer en liep zo een betalingsachterstand van duizenden euro's op.

GroenWest spande een kort geding aan om de woning te laten ontruimen. De vrouw heeft nu gekozen voor het alsnog betalen van haar achterstallige huur. Bijna 5000 euro is in een keer afgelost. De 15.000 euro schadevergoeding die de vrouw op haar beurt van de corporatie vroeg, wordt niet betaald.

Achterhouden van haar huur gebruikte de vrouw als drukmiddel, om de corporatie tot actie te dwingen rond haar klachten. ,,Met het benutten van de door de rechter geboden ontsnappingsmogelijkheid is het probleem niet opgelost'', stelt advocaat Gerard Scholten namens de corporatie. Grote vraag is of de vrouw haar huur nu wél gaat betalen. Ook vraagt de corporatie zich af of de vrouw alsnog wil meewerken aan onderzoek naar geluidshinder en of haar saxofoonspel doorgaat.

Scholten: ,,Mogelijk heeft ze haar leven gebeterd. Het is afwachten.''

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden