Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Schadevergoeding van 1975 euro én taakstaf voor Kameriker die taxichauffeur mishandelde

De 32-jarige G. van den E. uit Kamerik is vanwege mishandeling van een taxichauffeur veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur. Daarnaast moet de man het slachtoffer 1975 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de Utrechtse politierechter beslist.

De mishandeling vond vorig jaar maart plaats. Van den E. was met vriendin en vier vrienden wezen stappen in Utrecht en nam de taxi terug naar huis. 

Het vonnis is aanzienlijk lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat vindt dat de Kameriker zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling en eiste vanmiddag een celstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie heeft het slachtoffer ook nog recht op een schadevergoeding van ruim 17.000 euro.

Klap in het gezicht

Een gezellig avondje uit met vriendin en vrienden in Utrecht, liep voor de 32-jarige G. van den E. uit Kamerik op 4 maart vorig jaar uit op een vechtpartij met een taxichauffeur. Het gezelschap, dat een paar biertjes gedronken had, nam na het stappen een taxi naar huis. Eenmaal aangekomen in Kamerik, kreeg Van den E. het aan de stok met de taxichauffeur. De gemoederen liepen zo hoog op dat de Kameriker de chauffeur een harde klap in het gezicht gaf.

Volgens Van den E. en zijn vrienden vroeg de taxichauffeur opeens meer geld voor de rit. Volgens de chauffeur wilden zijn passagiers hem beroven en zonder betalen uitstappen. Duidelijk is wel dat de taxichauffeur en Van den E. in de auto ruzie met elkaar kregen. Toen de vechtersbazen uit de taxi waren gestapt, verkocht Van den E. zijn belager een harde klap. ,,Het was nooit mijn intentie geweest de man zo ernstig te verwonden’’, verklaarde hij vanmiddag meerdere keren bij de rechtbank. Het slachtoffer hield aan de klap een gebroken neus en een gebroken jukbeen over. Psychisch is de man sinds het incident 1,5 jaar geleden een wrak, vertelde zijn raadsman de politierechter. ,,Hij slaapt slecht, loopt bij een psychiater en is nog heel bang. Zijn relatie is na vier jaar beëindigd. Hij werkt nog niet. Zijn leven is kapot.’’

Kopstoten

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte de taxichauffeur ook nog een paar kopstoten gegeven. Het OM acht zware mishandeling bewezen en eiste een celstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Bovendien heeft het slachtoffer in de ogen van de officier van justitie recht op een schadevergoeding van ruim 17.000 euro. De taxichauffeur meent zelf 75.000 euro schade te hebben geleden.

De raadsman van Van den E. deed de verklaring van de taxichauffeur af als een ‘onzinverhaal’. ,,Ongelooflijk dat deze man dit allemaal verzint. Mijn cliënt heeft de man slechts één keer geslagen. De eis van zes maanden cel is buiten elke proportie.’’ De politierechter was dit uiteindelijk met hem eens en legde de 32-jarige Kameriker een taakstraf op van 30 uur. Hij acht zware mishandeling niet bewezen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden