Volledig scherm
Aankomst bij examengala. Foto ter illustratie © Marnix Schmidt

Scholier Kalsbeek College Woerden mag niet naar examenfeest

Een eindexamenleerling van het Kalsbeek College in Woerden mag niet naar het examengala van zijn school, volgende week woensdag.

De leerling is het niet eens met het besluit van de directie van de schoollocatie Bredius en stapt met zijn ouders naar de rechter om alsnog toegang tot het feest af te dwingen. Het kort geding dient komende donderdag in Utrecht.

Waarom de leerling op dit voor de eindexamenscholieren belangrijke feest niet welkom is, is niet bekend. Paul Verkade, directeur van de locatie Bredius van het Kalsbeek College, wil tot na de zitting bij de bestuursrechter niet vertellen wat de reden is voor het besluit van de school. ,,Daarna communiceren wij ook pas richting de examenleerlingen en hun ouders’’, is het enige dat hij kwijt wil.

Limo

De examenleerling en zijn ouders zijn niet bereikbaar voor een toelichting en ook de advocaat die door zijn ouders in de arm is genomen, heeft nog niet gereageerd.

Het gala is de jaarlijkse feestelijke afsluiting van de examenperiode. Het is een echt gala waarbij de jongens en meisjes in feestkledij en niet zelden in een speciale auto (zoals een limousine) naar school aan de Burgemeester H. G. van Kempensingel komen. De aankomst trekt altijd veel bekijks.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden