Volledig scherm
De dode man werd vanochtend aangetroffen in Wilnis. © Peter Bakker

‘Slachtoffer schietpartij Mijdrecht werd gestalkt door ex-vriend’

UpdateHet 45-jarige dodelijke slachtoffer van een schietpartij gisteravond in Mijdrecht, werd gestalkt door haar ex-vriend. De alleenstaande moeder had twee kinderen die tijdens de schietpartij in huis waren.

Dat zeggen omwonenden. ,,Het is onwerkelijk”, zegt buurvrouw Yvonne de Zwart. ,,Ik ben ontzettend geschrokken. Afschuwelijk.” Na de schietpartij dinsdagavond in de Landsherenstraat trof de politie de vrouw zwaargewond aan. Hulpdiensten probeerden het leven van de vrouw te redden, maar zij overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Zelfdoding

Vanochtend vond de politie een 54-jarige dode man in de berm aan de Amstelkade in Wilnis. De man komt uit Zegveld en is door zelfdoding om het leven gekomen. De politie bevestigt dat tegen hem aangifte van stalking is gedaan door de vrouw die is omgekomen in Mijdrecht. Over welke relatie er was tussen de dode Zegvelder en de vrouw kan de politie nog niets zeggen. Zijn betrokkenheid bij haar dood wordt verder onderzocht.

Na de schietpartij dinsdagavond viel de politie tevergeefs het huis van de Zegvelder binnen. Huisgenoten van de man reageerden eerder geschokt op de politieactie: ,,Ze hebben zijn laptop en telefoon meegenomen. Ik ben erg van slag en kan nu niet werken. Daarom ben ik thuis. We wonen samen, maar gaan niet echt met elkaar om. Ik weet wel dat hij psychische problemen heeft.”

Vrijgesproken

De dodelijke schietpartij in Mijdrecht vond dinsdagavond plaats rond 22.00 uur. De dader is volgens verhalen uit de buurt de ex-vriend van het slachtoffer. Hij zou haar hebben doodgeschoten terwijl haar twee kinderen boven lagen te slapen, zeggen omwonenden. Volgens een huisgenoot van de man is hij vrijgesproken van stalking. De verdachte zou psychische problemen hebben.

De twee kinderen van het slachtoffer werden na de schietpartij opgevangen door een buurvrouw. Later die avond werden zij door hun vader opgehaald. Ze zitten op de nabijgelegen basisschool De Fontein. Die ving volgens algemeen directeur Nico de Haas van scholenkoepel Vechtstreek en Venen de ouders en andere leerlingen op: ,,Wij zijn zeer geschrokken van deze dramatische gebeurtenis.” Ook burgemeester Maarten Divendal reageerde geschokt. Hij wil onderzoek naar de hulpverlening rondom het slachtoffer en haar ex.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Woerden