Erwin Kamp. (D66 PS)
Volledig scherm
Erwin Kamp. (D66 PS) © Provincie Utrecht

Snelheid niet op elke provinciale weg in Utrecht omlaag

De snelheid op de provinciale wegen moet, om veiligheidsreden, meteen omlaag. Dat opperde gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht eerder.

Zo heet wordt de soep ook weer niet gegeten. Er wordt per provinciale weg gekeken of snelheidsverlaging kán.

Quote

Afwentelen van verkeers­stro­men op gemeente­lij­ke wegen is absoluut ongewenst

Erwin Kamp, D66 Statenlid

Dat blijkt uit de antwoorden van Gedeputeerde Staten op vragen van D66-Statenlid Erwin Kamp. Hij wil opheldering over de uitspraken van Schaddelee, die eerder in AD Groene Hart meldde dat de maximum snelheid wel omlaag kan. De Woerdense wethouder Arjan Noorthoek had meteen al twijfels. ,,Daarvoor moeten de wegen aangepast worden. Voor de verkeersveiligheid heb ik liever dat de provincie wat doet aan rotondes en kruisingen", reageerde de verkeerswethouder.

Gedeputeerde Staten antwoordden Kamp dat onderzocht moet worden op waar de snelheid omlaag kan en waar niet omdat dit vanwege doorstroming niet gewenst is. Ook vreesde het Statenlid dat automobilisten mogelijk kiezen voor gemeentelijke wegen waardoor die een stuk drukker worden omdat men gaat 'sluipen'. ,,Afwentelen op gemeentelijke wegen is een aandachtspunt en absoluut ongewenst. Per weg moet bekeken worden hoe we aansluiten bij buurprovincies.''

In samenwerking met indebuurt Woerden