Volledig scherm
© Venema Media

Snelheidsduivel uit Kamerik is rijbewijs kwijt

Een 21-jarige Kameriker die erom bekend staat dat hij graag flink het gaspedaal intrapt, kan dat voorlopig niet meer doen. De man raakte vanmorgen zijn rijbewijs kwijt, omdat de politie hem tot drie keer toe betrapte op veel te hard rijden.

Volgens de politie Schagen waren er elders in het land al klachten binnen gekregen over het rijgedrag van de man uit Kamerik. Zelfs zijn eigen familieleden zouden geklaagd hebben, maar de politie had de snelheidsduivel nog nooit op heterdaad kunnen betrappen. Tot vanmorgen.

De politie Schagen reed op de N9 bij 't Zand toen ze aan de overkant van het kanaal een auto zagen rijden met grote snelheid. Met de lasergun meten zij 121 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid op die weg, waar ook veel fietsers op rijden, op 60 kilometer per uur ligt.

Doorgetrokken streep

Toen de agenten de automobilist aan de kant wilden zetten, kwam de Kameriker net voor de agenten de N9 op rijden. Op deze weg mag 80 gereden worden, maar de man reed 180. Ook negeerde hij meerdere keren de doorgetrokken streep. Vervolgens reed de ‘wegmisbruiker’ in de bebouwde kom van Sint Maartensvlotbrug 130 waar 50 toegestaan is.

Quote

Het was vroeg en niet druk en ik rijd al jaren zo

Snelheidsduivel uit Kamerik

Nadat de agenten de man alsnog aan de kant hadden gezet, reageerde de Kameriker nogal laconiek op de overtredingen. Volgens de politie vond hij dat het allemaal wel meeviel, het was vroeg en niet druk en hij reed al jaren zo.” 

Rijbewijs

De politie dacht daar wat anders over en vorderde het rijbewijs van de man in. De Officier van Justitie beslist of en wanneer de Kameriker zijn rijbewijs terugkrijgt. Ook moet hij hoge boetes betalen voor de snelheidsovertredingen en rijden over de doorgetrokken streep. Daarnaast moet hij op eigen kosten een cursus Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer gaan volgens bij het CBR. Tijdens deze cursus, die 1140 euro kost leren weggebruikers twee dagen lang wat de risico's zijn van onverantwoord rijgedrag en hoe ze op een verantwoorde manier aan het verkeer kunnen deelnemen.

In samenwerking met indebuurt Woerden