Volledig scherm
Hoofdweg in Zegveld © Google Maps

SP: heeft Zegveld wel behoefte aan villa's?

Het bouwplan voor vier villa’s aan de Hoofdweg moet worden herzien. Die oproep doet de SP in vragen aan b en w. Fractievoorzitter Wilma de Mooij wil weten of de dure huizen die een projectontwikkelaar er gaat bouwen wel de woningen zijn waaraan in Zegveld behoefte is. De Mooij is het eens met kritiek die het dorpsplatform heeft op de bouw van de vier villa’s op de plek van een bouwvallige boerderij.

,,Wordt met die huizen primair aan de bestaande woningbehoefte van de Zegvelders voldaan? Voert het winstbejag van de projectontwikkelaar hier de boventoon?’’ Ze wil weleens uitgelegd krijgen, zegt ze, dat de dure woningen bijdragen aan de doorstroming op de woningmarkt in het dorp.

Het dorpsplatform had de gemeente eerder nog de suggestie gedaan één heel duur huis te bouwen op de plek van de boerderij en dan drie goedkope huizen, zodat de totaalinkomsten voor de ontwikkelaar gelijk blijven.

B en w hebben al gezegd het bouwplan niets in de weg te leggen. Er is in Zegveld ook behoefte aan dit soort woningen, zeggen ze.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden